Splošni Pogoji Poslovanja

 

Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti kupcev spletne trgovine www.cabanitos.com in ponudnika izdelkov, podjetja Corpocabana d.o.o., Maleševa ulica 44, 1000 Ljubljana,  davčna številka: SI29280664. V spletni trgovini kupci lahko naročajo izdelke, ki so navedeni na teh straneh in so na voljo do odprodaje zalog.

Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Pazljivo preberite naslednje splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko stopite vanjo. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani in nakupa prek naše elektronske trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Tudi v prihodnje ste, do preklica ali spremembe veljavnih splošnih pogojev, ob vsakem ogledu ali pri vsaki transakciji, opravljeni na naši spletni strani, zavezani z navedenimi splošnimi pogoji. Lastnik trgovine si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in lastnikom spletne trgovine www.cabanitos.com v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe. Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno – poslovno sposobnim osebam, starejšim od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.


Podjetje Corpocabana d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ali ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini.

 

FOTOGRAFIJE, OPISI IZDELKOV IN O IZDELKIH

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka (predvsem glede barvnega odstopanja). Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na [email protected]

 

NAČIN PLAČILA

V spletni  trgovini ponudnik omogoča plačilo na tri načine, in sicer:

1. Plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu

Naročilo plačate dostavni službi - Pošti Slovenije z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno uslugo zaračunava provizijo po njihovem veljavnem ceniku, ki ga najdete na povezavi http://www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki. Celotna kupnina + stroški dostave so navedeni v naročilu, in držijo, razen če ni bilo kasneje kako drugače dogovorjeno.

2. Plačilo po predračunu oz. nakazilo na TRR

Predračun boste prejeli na vaš e-mail. Plačilo lahko opravite preko spletne banke, na banki ali na pošti. Veljavnost predračuna je 3 dni in je navedena tudi na predračunu. Po tem roku se naročilo stornira in če stranka želi opraviti ponoven nakup mora za to izvesti novo naročilo. Pošiljka bo odposlana najkasneje v 72 urah po prejemu plačila, vendar si dovoljujemo možnost daljšega roka dostave v časovnem terminu praznikov. V tem primeru je poštnina brezplačna.

3. Plačilo s kreditnimi karticami preko Paypala

Pri plačilu s PayPalom oziroma kreditnimi karticami (Mastercard, Visa,..) se plačilo opravi v angleškem jeziku, saj ponudnik storitve nima slovenskega vmesnika. Po potrditvi naročila boste preusmerjeni na zaščiten strežnik ponudnika storitve (PayPal), kjer dokončate postopek plačila. Na ta način lahko plačate s sredstvi, ki jih imate na PayPal računu, ali s kreditno kartico. 


4. Osebni prevzem 

cene dostave ni. Za osebni prevzem je potreben predhodni dogovor,  pokličite na gsm 041-716926. Osebni prevzem se vrši na sedežu podjetja Corpocabana d.o.o., Maleševa ulica 44, 1000 Ljubljana, izključno po predhodnem dogovoru. 

CENE
Cene izdelkov v spletni trgovini  http://www.cabanitos.com/  na podlagi ZDDV-1 že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene so označene v EUR. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Cene na spletnih straneh so dokončne in veljajo tako za nakup (oddano naročilo) preko spletne trgovine, kot tudi za vsa naročila oddana preko spletne pošte. Cene za izbrano blago ali storitev veljajo na dan opravljenega nakupa. Cene ne vključujejo dostave in veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

 

POSTOPEK NAKUPA  - NAROČILO

Kupec uvrsti artikle v košarico,  kjer se mu ponudi možnost nadaljevanja nakupa ali zaključek nakupa. V košarici se prikaže naziv artikla, količina ter cena. Ko kupec zaključi naročilo, prejme sporočilo po e-pošti, da je naročilo sprejeto. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost artiklov in naročilo potrdi ali pa ga z razlogom zavrne. Na tej stopnji so sprejeta naročila obravnavana kot nepreklicna. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljalca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

 

PREKLIC NAROČILA

V primeru, da bi radi odstopili od naročila nas prosimo obvestite v roku (1) ure od prejetega naročila na e-naslov [email protected] . V elektronskem sporočilu obvezno navedite naslednje podatke:

1. V naslovu sporočila: Preklic naročila
2. V vsebini sporočila:  a) številka naročila     b) ime in priimek kupca     c) naslov kupca

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Skladno z določili 43. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe in sicer na kontaktni elektronski naslov [email protected] ali preko obrazca VRAČILA, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po elektronski pošti oz. z nedvoumno izjavo kupca. Pošiljka vrnjenega blaga na naslov Corpocbana d.o.o., Maleševa ulica 44, 1000 Ljubljana mora biti oddana v roku nadaljnjih 14 dni od sporočila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila izdelkov brez stroškov pošiljanja.

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.«

Vsi paketi, ki bodo na naš naslov posredovani s plačilom po povzetju oz. poštnino plača naslovnik, bodo zavrnjeni in vrnjeni pošiljatelju na njegove stroške.

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila. Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.

Pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njihovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, potrošnik nima pravice do vračila oziroma odstopa od pogodbe.

 

UPORABA DARILNE KODE, BONA

Kadar želite ob nakupu uporabiti darilno kodo za popust morate le to vpisati v "KOŠARICO". Torej ko imate artikle zložene v košarico in bi želeli nakup zaključiti, se z miško pomaknete na slikico košarice in izberete "KOŠARICA". Če boste kliknili "Na blagajno" kode ne boste mogli vpisati.

 

DOSTAVA
O dostavi si lahko preberete na podstrani dostava.

 

POŠKODOVANA, UNIČENA ALI IZGUBLJENA POŠILJKA

V primeru plačila po predračunu velja, da ponudnik od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja (embalaža ima vidne poškodbe). V vseh teh navedenih primerih mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije oziroma pri dostavni službi, in sicer pošiljko nese na najbližjo pošto (ali poslovalnico kurirske službe) v enakem stanju, kot jo je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. O tem obvesti tudi ponudnika na kontaktni e-naslov [email protected].

 

REKLAMACIJE

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec. Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov [email protected], da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po elektronski pošti oz. z nedvoumno izjavo kupca. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun, najkasneje v 14 dneh od prejema vračila ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen, če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. V kolikor je  blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla),  si trgovec pridržuje pravico, da zaračuna ustrezno odškodnino za čiščenje oz. vzpostavitev prvotnega stanja.

V pojem blago, ki ga obravnava ZVpot, se šteje tudi prodajno embalažo, saj je sestavni del blaga, ga reklamira, vsebuje slike izdelka ter tehnične značilnosti. Z uničenjem ali poškodovanjem embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je namreč možno lepo odpreti tako, da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo, za katero je odgovoren potrošnik (npr; ker je pri vračilu nepazljivo zapakiral paket, ali ker je ob odpiranju nepotreboma raztrgal embalažo) lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 30% vrednosti blaga.

 

MENJAVA BLAGA

Ob ugotovitvi, da vam velikost nerabljenega izdelka ne ustreza, ga brez težav zamenjamo za ustrezno velikost. V tem primeru stroške pošiljanja krije naročnik.

 

VAROVANJE PODATKOV

Upravitelj spletne trgovine je zavezan k varovanju osebnih podatkov, ki ste nam jih zaupali. Podatki ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Za potrebe dostave bomo vaše podatke zaupali dostavni službi.


AVTORSKA ZAŠČITA

Vse vsebine, ki so objavljene na spletni strani http://www.cabanitos.com/ so last upravitelja spletne trgovine. Vsa avtorska dela so zaščitena že z nastankom in jih ni potrebno posebej označevati. Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela. Avtorsko pravno zaščitene vsebine je dovoljeno uporabljati zgolj za zasebne namene, oziroma s pisnim privoljenjem upravitelja spletne trgovine  http://www.cabanitos.com/. Blagovna znamka in logotipi so last podjetja Corpocabana d.o.o..


DRUGO
Ponudnik ne odgovarja uporabnikom za morebitno nedosegljivost, motnje pri dostopu do spletne trgovine www.cabanitos.com ali za slabšo kakovost spletne strani www.cabanitos.com. Ponudnik sme brez predhodnega opozorila prekiniti delovanje spletne strani in trgovine www.cabanitos.com, če zaradi napake, okvare, naravne ali druge nesreče ter iz drugih podobnih vzrokov tehnično ne more zagotavljati spletne strani in trgovine Cabanitos.com in če je to potrebno zaradi vzdrževalnih del na omrežju oz. drugi infrastrukturi.

 

STVARNA NAPAKA

Za stvarno napako se šteje kadar:

·         artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

·         artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

·         artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

·         je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.


Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti (najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita) in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Prijavo stvarne napake kupec pošlje po elektronskem naslovu na [email protected].


Če torej menite, da kupljeni izdelki že ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebne za njihovo normalno rabo ali promet in v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in nas o tem pravilno ter najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, obvestite, lahko zahtevate, da:

* brezplačno odpravimo stvarno napako na izdelku ali

* vrnemo del plačanega zneska v sorazmerju s stvarno napako ali

* izdelek s stvarno napako zamenjamo z novim brezhibnim blagom ali

* vrnemo celotni plačani znesek


Izdelek nam dostavite v pregled. Prosimo, da izpolnete
obrazec za vračilo blaga. Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne prejemamo. V primerih, ko prijavljena napaka ni sporna, zahtevi ugodimo v roku osmih dni po prejemu izdelka v pregled. V nasprotnem primeru vas v roku osmih dni po prevzemu izdelka pisno obvestimo, da je napaka sporna. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 

PRITOŽBE IN SPORI

Pravno razmerje med kupcem, ki nastopa kot uporabnik spletne strani in ponudnikom, ki nastopa kot upravljalec spletne strani, se ureja s predpisi RS. Morebitni spori se bodo reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče po prebivališču kupca.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.